La nostra llista de recomanacions

 • Vacuna’t contra la grip: El Departament de Salut recomana vacunar-se contra la grip entre octubre i novembre, especialment a les persones que poden patir complicacions: persones amb 60 anys o més, que pateixin malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, si tenen obesitat mòrbida i dones embarassades, entre altres casos.  Canal Salut, vacunació
 • Ventila els espais: Una bona rutina diària, és obrir les finestres cada dia uns minuts i ventilar les estades per renovar l’aire.  Si el pol·len i espores t’afecten a la tardor o en qualsevol altra època de l’any, pren precaucions informant-te dels nivells i prediccions dels principals pòl·lens i espores a la web de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya – Punto de Información Aerobiológica (PIA)
 • Vesteix-te adequadament: Evita que el teu cos es refredi, selecciona bé les peces que portaràs al treball o lloc d’estudi o amb quina roba fas exercici… L’ideal és comptar amb diverses peces, de manera que puguis posar-te més o menys, segons la temperatura i la necessitat.
 • Mantingues al dia els teus coneixements: Les hores que estàs a casa, pots buscar cursos que incrementin els teus coneixements. Existeixen plataformes que ofereixen cursos en línia i també cursos gratuïts o amb cost reduït. Educació oberta – Cercador de cursos
 • Bon estat d’ànim i bona alimentació: Esquiva la depressió o astènia tardorenca, per la baixada de temperatura i la reducció d’hores de llum solar. …Conjuntament a totes les activitats que realitzes en un dia, també ha d’haver-hi espai per fer el que més t’agrada i anima. Si tu estàs content, ho transmets al teu entorn. Què t’agradaria fer avui?

Finalment, evita contagiar a uns altres la grip o el refredat extremant les mesures higièniques (si et sents malalt queda’t a casa, tapa’t la boca amb un mocador de paper per esternudar, renta’t les mans després de tocar superfícies públiques, renta les joguines dels nens si els comparteixen diversos nens…).

Fotografia:  Germain i Otzet, Josep. “Taraxacum sp. – Diente de león, Flor”.  Cortesia de Laboratori d’Anàlisis Palinològiques Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Quadre mèdic CMQR

 1. octubre 30, 2016

  Me gusta leer y visitar blogs, aprecio mucho el contenido, el trabajo y el tiempo que ponéis en vuestra web. Buscando en en la red he encontrado tu blog. Ya he disfrutado de varios publicaciones, pero este es muy interesante, es unos de mis temas favoritos, y por su calidad he disfrutado mucho. He puesto tu web en mis favoritos pues creo que todos tus artículos son interesantes y seguro que voy a pasar muy buenos ratos leyendolos.

  • octubre 31, 2016

   Muchas gracias por visitarnos y tus comentarios

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - Centre Mèdic CMQR

Teléfono        977 321 555