Cardiologia


Aquesta branca mèdica s’ocupa del cor, el seu funcionament i afeccions 

Ja sigui perquè tens un símptoma concret que et preocupa o perquè vols que el cardiòleg et faci un control rutinari a causa que hi ha antecedents en la teva família; la visita al cardiòleg és molt necessària.

Problemes del cor més coneguts i recognoscibles són trastorns en el ritme cardíac, angina (dolor) de pit o taquicàrdia. Però hi ha altres que només pot determinar-un facultatiu, com són malalties congènites, cardiopaties, valvulopaties, fallades en l’impuls elèctric del cor, malalties en el miocardi, pericardi o endocardi.

En CMQR, diversos procediments com eco-cardiograma, electrocardiograma, ergometries, holters o proves d’esforç; permetran que els nostres especialistes en cardiologia, elaborin un diagnòstic i t’indiquin el tractament adequat si tens una afecció cardíaca.

Aliments que beneficien el cor: Ametlles, nous, oli d’oliva verge, avellanes, alvocat, bacallà, carn de pollastre, ànec o porc; que aporten greixos monoinsaturats.

El salmó, la sardina verat o anxova, soja, aporten greixos insaturats omega-3 molt beneficiosos. Redueix el consum de brioixeria, aliments processats, fregits, … doncs eleven el colesterol dolent LDL i redueixen el colesterol bo HDL.

El més important és seguir una dieta variada i consumir quantitats adequades de cada aliment. Organització Mundial de la Salut.