El dèficit de l’enzim DAO augmenta el risc de patir migranya

cmqr-migraña-dao

L’enzim Diamino Oxidasa (DAO) degrada i metabolitza la histamina, un potent vasodilatador que ocasiona efectes adversos com la migranya, en cas de no ser assimilada pel nostre organisme

La paraula migranya ve del grec hemikranía (hemi-mitjà i kraníon-crani) i és un trastorn dels vasos cranials, caracteritzat per cefalea normalment unilateral i pulsatiu, acompanyada de nàusees i altres símptomes. La migranya empitjora amb la mobilitat cranial.

Quina relació té l’alimentació amb la migranya?

Diferents estudis científics situen a l’alimentació, i en concret la ingesta d’histamina, com una de les possibles causes de les migranyes. El consum d’aliments que contenen histamina no suposa un problema en si mateix, ja que en condicions normals aquesta és degradada i metabolitzada per l’enzim Diamino Oxidasa (DAO). El problema apareix quan el nostre organisme és incapaç de metabolitzar-la causant efectes adversos, entre ells el de la migranya.

La histamina és un potent vasodilatador que pot provocar un descens de la pressió sanguínia. Augmenta la secreció glandular (suor, saliva, …) i és un dels mediadors de la hipersensibilitat immediata.

Quan hi ha una desproporció entre la histamina ingerida, o l’alliberada de les cèl·lules que l’emmagatzemen en l’organisme i la capacitat de metabolització d’aquesta, es produeix una acumulació en sang i en conseqüència l’aparició d’efectes adversos.

Estudi de la migranya: Activitat de DAO

A través d’una mostra de sang el test DAO estudia l’activitat de l’enzim Diamino Oxidasa, per determinar si és normal o presenta un dèficit.

Pots consultar més informació sobre aquesta i altres proves analíticas en Apa Laboratoris Clínics.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.