Holter cardíac. 24h


L’al·lèrgia és una resposta immunològica exagerada de l’organisme en entrar en contacte amb substàncies o elements externs (al·lèrgens), que generalment no són nocius i no afecten les persones que no són al·lèrgiques *

Hi ha diversos tipus d’al·lèrgies: respiratòries, alimentàries, a fàrmacs, fongs, pol·len, àcars …

Ets al·lèrgic si el teu cos reacciona de diverses maneres davant de substàncies o al·lèrgens que identifiques fàcilment com pèl d’animals, pol·len, pols o espores de fongs.

Però hi ha altres al·lèrgens que també poden afectar i potser no saps quins són: com el làtex de cautxú natural present en globus o tiretes, que pot causar inflamació de la cara i parpelles.

En CMQR, el Dr. Emilio Burillo, al·lergòleg, a través de proves cutànies o anàlisi de sang; determinarà davant de quins al·lèrgens reacciona teu organisme, t’indicarà mesures de prevenció i el tractament apropiat al teu tipus d’al·lèrgia.

* Font: Canal Salut. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Darrera actualització: 2013.03.20

Mitjançant uns elèctrodes es registra la freqüència cardíaca. Els elèctrodes es fixen al cos i l’aparell es porta en una butxaca o sobre el cinturó. El holter cardíac només rep senyals, no emet cap; per la qual cosa no altera el ritme cardíac ni té cap contraindicació

Un impuls elèctric en el nòdul sinusal o “marcapassos del cor”, origina una descàrrega que estimula el teixit muscular del cor i aquest es contreu, bombant la sang. En un cor sa i en repòs, es produirien de 60 a 100 impulsos o contraccions per minut. Si el ritme cardíac no funciona bé, parlem d’arítmies: el cor batega massa ràpid (taquicàrdia), va lent o batega de forma irregular.

Així doncs, el metge sol·licitarà aquesta prova per diagnosticar si hi ha arítmies, com una mesura de control si has patit un atac cardíac o perquè segueixes un tractament amb fàrmacs cardiològics, si tens palpitacions o per detectar si hi ha zones del cor a on no arriba el impuls cardíac …

Com funciona?

Al CMQR, el metge col·locarà de manera equilibrada els elèctrodes sobre el teu cos, encendrà el holter i l’aparell començarà a registrar l’activitat elèctrica del teu cor durant 24h.

En sortir de la consulta pots continuar fent totes les teves activitats diàries.

Instruccions:

  • Banyat abans que et col·loquin el holter. No podràs fer-ho durant la prova, perquè els elèctrodes no han de mullar-se
  • Si pateixes palpitacions, un mareig o desmai, dolor al pit… apunta l’hora
  • Anota també les teves activitats (menjar, exercici, dormir …)
  • Evita acostar-te a àrees electromagnètiques, mantes elèctriques, detectors de metalls o zones d’alt voltatge
  • No has retirar els elèctrodes ni per dormir. És el metge qui els ha de retirar
  • Evita dormir cap per avall