Medicina general


El metge general o de família, és normalment el primer contacte davant d’un problema de salut i s’ocupa de tot tipus de pacients, siguin joves o grans, homes o dones; en el seu context familiar, comunitari i cultural

… Et fa mal alguna cosa, estàs aprimant molt sense motiu, tens insomni, alguna cosa relacionat a relacions sexuals, comences a sentir menys, tens un problema d’addicció, orines amb dificultat, t’han sortit nafres o aftes a l’interior de la boca, et marees, no tens ànim, et tremolen les mans….

El metge t’escoltarà, voldrà saber des de quan et passa el que li expliques, quines malalties has tingut i malalties de la teva família. Realitzarà l’exploració física, en alguns casos et demanarà proves complementàries o visites també al metge d’una altra especialitat.

Ha d’establir relacions entre dades, símptomes, signes i resultats; elaborarà un diagnòstic, pronòstic i et prescriurà un tractament a seguir. I actuarà ràpidament en casos de situacions urgents.

El metge general també guia en la prevenció de malalties, atén pacients amb malalties severes i recepta les cures a pacients terminals.

No deixis d’anar al metge quan et passi alguna cosa, de vegades esperem massa temps i les coses no es solucionen sinó que empitjoren.